Tu,fiinta minunata!

 

13459685_1161581680570572_1185845722_n

 

 

Bine v-am regasit!

In articolul anterior am amintit ca pentru a calatori prin viata avem nevoie de propria persoana,de imbinarea armonioasa dintre ce este ea acum in Prezent si lectiile invatate de-a lungul timpului in urma experientelor prin care a trecut.

Imaginati-va ca sunteti propriul vostru observator,ca de undeva de sus va priviti. Ce vedeti?

De asemenea, puneti-va intrebari despre voi. Cine sunteti? Ce va place? Ce va displace?

Cu ceva timp in urma in cadrul unei discutii cu un prieten acesta mi-a pus o intrebare:” Cu cine petreci cel mai mult din timp in fiecare zi?” Desigur eu am stat si m-am gandit,iar dupa cateva raspunsuri usor eronate acesta mi-a dat un raspuns care m-a pus pe ganduri si in acelasi timp mi-a provocat un “Ahaa,asa este!” : “Cu propria persoana!”. Oriunde te duci, indiferent cu cine socializezi in primul rand esti tu cu tine. Apoi esti si cu persoana X.

Exercitiul cu propriul observator si cu intrebari  despre tine te ajuta sa te observi in primul rand pentru a te putea cunoaste. Daca te cunosti suficient de bine incepi sa stii ce vrei,incepi sa stii ce este mai potrivit pentru tine.

Incepi sa-ti dai seama in timp ca esti complet exact asa cum esti acum in drumul tau spre evolutie,ca relatiile cu cei din jur,partenerul de cuplu,jobul,etc sunt doar bonusuri la ceea ce ai deja. Avem tot ce ne trebuie,tot ce este potrivit pentru noi chiar in acest moment. Desigur tindem sa evoluam,sa devenim variante mai bune ale noastre pe zi ce trece,dar suntem completi deja. Avem tot ce ne trebuie pentru a fi fericiti,pentru a fi impliniti,pentru a trai. Restul sunt doar transformari.

Odata ce tu cu tine esti bine, vei fi bine si cu cei din jur. Si cum poti fi bine cu tine? Prin a-ti oferi ce ai nevoie fara sa astepti ca celalalt sa-ti ofere( te asigur ca odata ce vei face asta vei primi si din exerior-Natura functioneaza dinspre interior spre exterior), prin a te sprijini neconditionat,prin a-ti oferi intelegere,prin a te ierta cand mai faci cate o ‘gafa’, prin a te iubi neconditionat (cum ar putea cineva din exterior sa te iubeasca daca tu te urasti,daca tu nu te suporti?-este ce transmiti), prin a te respecta.

In functie de ce iti oferi tie vei putea oferi neconditionat si celorlalti. De aceea se spune ca nu poti oferi ceea ce nu ai. Iar ce nu oferi de cele mai multe ori nu primesti sau primesti foarte putin.

Inchei cu o concluzie la care am ajuns pana in acest moment al existentei mele: Nu exista om rau pe planeta asta,exista doar om ranit,cu frustrari,cu neimpliniri,cu nesansa de a nu fi invatat cum sa-si indrepte privirea spre el in loc de a arata cu degetul in exterior-doar pentru ca este mai comod si mai lipsit de responsabilitate. Nu exista om care sa nu poata iubi,exista oameni care au suferit,carora le este teama sa se mai deschida,care au nevoie doar de a fi invatati s-o faca,sa fie incurajati ca dupa acest pas se deschide un intreg Univers in fata lor,doar au nevoie de acel pas. Nu exista om nepregatit,ci exista oameni care     nu-si doresc neaparat acel lucru pentru care afirma ca “nu sunt pregatiti”.

 

Si nu uitati: totul incepe cu voi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s